Nieuws vanuit het schepencollege

Speelkoffer in de Buurt
Het schepencollege gaat akkoord met de uitvoering van ‘Speelkoffer in de Buurt’ voor het jaar 2014. Speelkoffer in de Buurt is een buurtgericht project voor kinderen en jongeren in sociale woonwijken waarvoor de jeugddienst samenwerkt met Arktos vzw. Bedoeling is dat kinderen tussen 4 en 14 jaar tijdens de paasvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en op bepaalde woensdagnamiddagen tijdens de schoolperiodes kunnen spelen in hun eigen leefomgeving. Een animatorenteam zorgt voor leuke activiteiten en spelletjes. De speeldagen gaan altijd buiten door en zijn volledig gratis. Kinderen sluiten aan wanneer ze willen, maar zijn ook vrij om op elk moment naar huis te gaan.

De kostprijs van dit project is voor het gemeentebestuur 24.671 euro.

Wandelweg De Averegten
Het college geeft een aannemer de opdracht om op 3 maart te starten met de aanleg van een wandelweg in De Averegten, ter hoogte van de Vogelzangstraat. De aannemer moet de opdracht voltooien binnen een termijn van 15 werkdagen.

Waterloop Dreef Schriek
Het college keurt de ereloonovereenkomst en de raming goed voor het aanstellen van een ontwerper voor het verlengen van de waterloop ‘Dorpoostzijdeloop’ in de Dreef in Schriek. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 20 maart om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Restauratie kerk Wiekevorst
Het college geeft een aannemer de opdracht om te beginnen met de restauratiewerken aan de St.-Jan-Baptistkerk in Wiekevorst. De werken voor het restaureren van de gevels en de toren starten op 12 mei 2014 en moeten binnen een termijn van 250 werkdagen beëindigd worden. 
Een andere aannemer is belast met de restauratie van de glas-in-loodramen. Deze werken starten op 16 juni 2014 en moeten ook binnen een termijn 250 werkdagen voltooid worden.

Nieuws vanuit de gemeente

Zondagopeningen musea en watertoren
Vanaf 2 maart kan je in Heist-op-den-Berg weer elke zondagnamiddag van 14 tot 18 uur terecht in het treinmuseum, heemmuseum, radiomuseum en in de water- en uitkijktoren.  Ook de kaasstrooimolen en pandoerenhoeve kan je op zondag bezoeken. Meer weten?

Praatcafé dementie
Op maandag 10 maart vindt het eerste praatcafé dementie van weer een nieuw jaar plaats. Het thema van dit praatcafé dementie is ‘rouw- en verliesverwerking bij dementie’. Meer weten?

BIN-S
Voor de wijken Negenbunders–Cardijnlaan en Kapelaan Francklaan in Pijpelheide werd een BuurtInformatieNetwerk Sociaal – kortweg BIN-S – opgericht. Meer weten?